Kolejny nabór dla MŚP z sektora HoReCa
Przedsiębiorcy, którzy nie zdążyli złożyć wniosków w I naborze, będą mogli składać wnioski o wsparcie na rozszerzenie lub zmianę profilu dotychczasowej działalności prowadzonej w sektorach takich jak hotelarstwo, gastronomia (HoReCa), turystyka lub kultura w ramach programu finansowanego z Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności (KPO).
Termin naboru: 18 lipca 2024 r. – 20 sierpnia 2024 r.
Nowe dokumenty do pobrania w zakładce: dokumenty
Wniosek o dofinansowanie projektu należy złożyć za pośrednictwem Lokalnego Systemu Informatycznego (link) dostępnego na stronie internetowej PARP oraz stronach internetowych Operatorów regionalnych w terminie: od 18.07.2024 r. do 20.08.2024 r. do godz. 16.00.
Aby ułatwić proces przygotowania wniosku, uruchomiona została specjalna infolinia:
? 33 847 54 78 ? 693 279 830
Przejdź: https://lsi.parp.gov.pl/auth
Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości podpisała z Ministrem Funduszy i Polityki Regionalnej porozumienie dotyczące realizacji konkursu skierowanego dla branży HoReCa z Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności.
PARP udziela pomocy za pośrednictwem operatorów, którzy przeprowadzą nabór przedsięwzięć MŚP do inwestycji oraz zajmują się ich realizacją i rozliczeniem.
Operatorem w województwie małopolskim jest Małopolska Agencja Rozwoju Regionalnego S.A. wspólnie z 4 partnerami:
- Stowarzyszeniem na Rzecz Szkoły Zarządzania i Handlu w Oświęcimiu
- Lubelską Fundacją Rozwoju (województwo lubelskie)
- Rzeszowską Agencją Rozwoju Regionalnego S.A. (województwo podkarpackie)
- Staropolską Izbą Przemysłowo – Handlową (województwo świętokrzyskie)
Zachęcamy do zapoznania się ze zmianami wprowadzonymi w II naborze https://horeca.marr.pl/aktualnosci/
Całkowita wartość projektu: 260 581 477, 00 PLN
Wysokość wkładu ze środków KPO: 100% wartości projektu
Do przedsiębiorców sektora hotelarskiego i gastronomicznego trafi 1,39 mld zł.
Więcej informacji na temat naboru można przeczytać na stronie PARP, a dla województwa małopolskiego także na stronie MARR.
Źródło: PARP